top of page

Blog

Въпроси и отговори

Здравейте Прекрасни!

Споделям с вас отговорите на въпросите отправени към мен от Ирина Денева от Преди обед.

Вярвам, че ще са полезни и прояснят картината около мен:)

Какво се промени в живота ти от заснемането на филма на Венета Георгиева до днес (разкажи ми конкретни случки)? Промяната е константа! Тя се случва постоянно:) не мога да кажа какво се промени. Проговорих за случките в живота си:) Идеята за филма се породи спонтанно и беше свързана със споделянето на историята ми за да послужи като пример, че когато си верен на себе си и следваш сърцето си хубави неща се случват. Възможно е да живееш пълноценно дори и със страховита диагноза. Филмът беше "пилот" на книгата Отвисоко от живота, чието създаване беше главен герой в моята терапия. Всичко беше такова каквото е- не знаех какви са резултатите от скенера. Знаех, че съм готова да споделя житейския си опит. Официално вече всички научиха за моята МС. -Какви пътувания и срещи си имала в този период? О, много са... Направих доста стъпки и срещи за да основа Стани по-добър, което е фондация, движение, организация, чиято мисия е да възроди баскетболните традиции въз основа на обща платформа обединяваща деца, родители, спортни клубове и община Бургас с цел обучаване на подрастващите и възпитаване на качествени спортисти. Започнах да уча цялостна медицина. Започнах да споделям от енергията си и създадох Съзнание и тяло в едно-MindBodyOne. Запознах се с много истории на МС, което ме мотивира допълнително и допринесе за написването на книгата, която много хора вече чакат. Чакат рецепти за храна:) А тя е есин пълен наръчник за положителна промяна отвътре навън... -Свързаха ли се с теб лекари, които да се интересуват от твоята програма? Интересно, но НЕ! Двамата невролози, с които контактувах не се интересуват от това, което правя... Не съм давала гластност какво точно правя и как го правя. Резултатите ми ги озадачават. Не мога да говоря от тяхно име. Единият ми казва, че МС при мен е "спрял", и че някакси лезиите са избледняли и затова не се виждат. Другият ми казва да продължавам да правя това, което правя. -А какви човешки съдби стигнаха до теб – свързаха ли се други хора с МС с теб?   Много са... От пълно отчаяни и обездвижени до други готови да направят стъпките към промяна в начина си на мислене и живот. Песимисти, хора които очакват лек, а не разбират себе си. -Как протича един ден на Гергана Брънзова днес – какво работиш, как си почиваш, къде си ситуирана, децата и т.н.? Денят ми започва в 7ч. Грижи за децата изпращане на училище и градина. Мое време за центриране, тичане и разходка на Арес( кучето ни). Срещи и консултации с хората, които работя- лице в лице или чрез видео връзка. Време за семейство в парка или вкъщи. Това включва занимания за децата- баскетбол, гимнастика. Вечеря... Четене, разпускане, преглед на поща... Лека нощ- 23.30 За момента сме в Истанбул, Бургас и София. Част съм от проектът на ФИБА(международната федерация по баскетбол) за обучаване на таланти и спортно ръководство. -Какво ви води в България сега? 

Храня се с добра храна за моето тяло- зеленчуци, плодове, покълнали бобови култури, белтъчини от възможно биологично чисто месо и риба, студено пресовани мазнини. Без млечни, без рафинирана захар, без глутен. Тичам и практикувам Съзнание и тяло в едно! -Какво би казала на човек, който днес чува диагнозата МС, какво да прави, как да промени живота си? Спокойно! Ти си това, което си. Имаш избор- да си жертва, да си пасивен, да си активен и отговорен за случките в живота си. Поеми отговорността да бъдеш себе си и слушай тялото си. То говори чрез симптомите. Разбери се и се пусни смело във вътрешното пътешествие да разгледаш и опознаеш себе си. -Има ли точна рецепта за оздравяване от МС? 

Със сигурност НЕ! Съществуват факти за физиологията ни и анатомията ни. Всеки открива своята. Има общи принципи в зависимост от състоянието на организма, но автоимунните състояния са много индивидуални.

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page