top of page

Blog

Да се запознаем със страха!

Страх- наш познат! Пристига мигновено, понякога се стаява и стои скрит в нас. Идва бързо, идва бавно и сигурно, постоява, повежда ни, понякога дори говори... със сълзи, свива ни стомаха, оставя ни без дъх.. кара ни да затворим очи. Страх това е.

 Здравей! Да се запознаем, аз желая. Сядам и въздишам.

Отпускам рамене и глава. Поглеждам. Усещам. Какво е това. Несигурност и неувереност притаени в мен. Дошли със страха търсещи комфорт  и уют. А аз готова ли съм да ги приема? Нямам време да ги посрещна. Те се настаняват на познато за тях място очакващи внимание и личен разговор. Дават знак, че са готови да общуват.

Решена съм, че е време да действам по различен начин. Поемам въздух, издишам и отново пак... в момента съм, отварям очи и съм готова да слушам.

Страхът говори. Спокойно и ритмично: " Тук съм за да ти помогна, да те насоча към теб самата. Приятел съм, а не враг. Вслушай се в мен, повярвай ми, разбери ме. Добро ти мисля. Прегърни се силно и знай, че когато се нуждаеш от мен идвам на мига. Ти решаваш и ти действаш, а не аз. Аз съм само чувство. Ти избираш.."

Слушам аз спокойно и сякаш олеквам. Добре се чувствам. Сега разбирам кой говори. Затварям очи. Отварям ги и с дълбоко поетия дъх се чувствам заземена и свежа. Приятно ми е, Страх!  Бъди до мен и ме разчитай. Обаждай се да ми напомняш за моята сила и най-вече за моят избор. Дръзка съм и вярвам. Вярвам в истината и в това, което съм. Оглеждам се в насрещния. Действам от сърце и съм благодарна. Мирно е и има място да творя. Движа се и усещам пулса на живота с усмивка на лице.

Запознах се със страха. Смела съм💜

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page