top of page

Blog

Нова година- нов/а ти😊


Здравейте Прекрасни!

Нова година- нов/а ти!

С вас споделям решението си за новата година, как колелото на намеренията и желанията ми се завърта и влиза в пътя на активност и удовлетворение.

Споделям, защото вярвам, че промяната се случва за някои по-лесно отколкото за други и когато имаме информация и поглед над нещо различно, имаме повече избор и оттам по-широк диапазон на действие😊

Всяка нова година преразглеждам живота си до момента и с това и емоционалното и физическото си състояние.

Отдавам важност на всичко това, защото ми дава реална оценка на всичко, което върша. А за мен моите действия са право пропорционални на съсноянието на емоциите и тялото ми.

Тази година се очертава година на изразяване и отразяване на идеи и проекти. Стъпка по стъпка нещата се нареждат.

Сега по-конкретно за стъпките:

1. Отделяне на време за да почувстваме себе си- емоционално и физически.

Това е първата стъпка, с която започваме задвижването на нещата. Лесно е когато сме центрирани емоционално и физически. Имаме нужда от съзнанието и тялото си за да мислим и действаме.

Сядаме на тихо и спокойно място. Затваряме очи и се съсредоточаваме над дишането и движението на дъха си. Отпускаме се и се оставяме на мислите да бъдат. Не да ги съдим и изасняваме- само ги забелязваме. Оставяме се на съзнанието ни да ни разходи или задържи там където желае. Усещаме всяка нервна клетка, всеки импулс и сигнал. Усещаме тялото си от крайниците до главата. Усещаме и извън него. Какво е в близост до нас.

Всичко това ще ни накара да се почувстваме повече на място и ще ни даде добра основа за действие.

2. Изказване на нуждите, желанията и намеренията ни.

Следващата стъпка идва съвсем естествено и тя е да усетим от какво се нуждаем и какво желаем. С какви намерения сме. Повярвайте ми, колкото по- искрени сме тилкова по-истински желанията ни се случват. Може да ги изкажем и на хартия, за да ги имаме нагледно. Впускането в детайли и подробности е хубаво, защото тогава картината е по-ясна и чиста. Обрисуването на всичко помага за следващата стъпка.

3. Взимане на решение за промяна и новост в действията ни.

Взимането на решение. И това става съвсем естествено, защото имаме картината на всичко, което възнамерявме и желаем заедно с чистите ни намерения. Може да са същите неща, които сме желали от години и някак си все не успяваме да ги реализираме. Но ако не направим нещо по-различно от преди как може да очакваме промяна?

Различното може и да е начина на мислене, не само действието.

4. Правене на план и стратегия.

Тази стъпка е много важна, защото тя е първата вече в близост до пристъпването и активиране на промяната.

Пак на хартия записваме всички ресурси и нужните ни уреди и контакти за реализиране на желанията ни. Не е нужно да са в хронологичен ред. Достатъчно е да ги отбележим. Хронологията в нещо, което сътворяваме в крачка. Ако действаме и живеем съвсем сами на планетата, тогава хронологията ще бъде по-лесна за контролиране, но факта, че сме част от многолюдно населено място прави всички обстоятелства по-трудни за контролиране. Затова е хубаво да се оставим да се случат. Да, изключително важно е да знаем ресурсите и контактите си и нужните действия за да сътворим промяната, която желаем. Нека бъдем отворени за комуникация с другите. Заедно сме силни- това е факт и е важно да сме осъзнати в истинността му. Някои задачи се вършат самостоятелно. Но дори и тогава е хубаво да бъдем свързани с другите. Всички хора са част от постоянното движение на живота. А тези, с които комуникираме са част от нашия.

5. Действие в настоящето.

Това е стъпката, която ни пуска в действие. Вече сме активирали всичко нужно за реализиране на желанията ни. Сега, да, сега е мястото в което сме. Дали ни харесва или не, е от значение защото от това зависи съзнатостта ни и оптималното ни действие. От значение е дали сме автентични и себе си. Когато сме в момента, всичко се случва и сме благодарни. Усмихваме се и се движим лесно. Стъпка по стъпка.

Това са стъпките, които направих, а сега съм във "фаза действие в настоящето".

За мен решението беше да пусна в действие идеята си. Досега беше само идея, желание, а сега вече е проект в действие. Ще ви държа в течение💙💜

А на вас ви пожелавам попътен вятър и да опънете платната на кораба или яхтата "Вара" и се впуснете в пътешествие! Смело и дръзко...

✌🏻️⛵️

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page